Category: Επιχειρήσεις

Γιατί οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν το SEO για προώθηση siteΓιατί οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν το SEO για προώθηση site

Το internet είναι αχανές ή για την ακρίβεια, μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν άπειρο. Αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσει μία ιστοσελίδα, όσο καλή και να είναι και όσο χρήσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες και να προσφέρει. Είναι απλά μία μικρή σταγόνα στον ωκεανό. Για να έχει λοιπόν τύχη μία ιστοσελίδα, ειδικά αν αυτή ανήκει σε κάποια επιχείρηση και να μην χαθεί στο άπειρο, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ασχοληθεί με την προώθηση ιστοσελίδων. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ξεχωρίσει μία ιστοσελίδα και να αποκτήσει σημαντική επισκεψιμότητα, είναι το διαβόητο SEO.

Ο όρος SEO είναι σίγουρα κάτι που ακούνε συχνά όσοι έχουν μία επιχείρηση με δραστηριότητα στο διαδίκτυο, λίγοι όμως καταλαβαίνουν πραγματικά τι ακριβώς είναι. Τα αρχικά SEO σημαίνουν Search Engine Optimization, δηλαδή βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης, οπότε είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι μιλάμε για μία μέθοδο προώθησης με βάση τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Ας δούμε λοιπόν γιατί το SEO είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις και όχι μόνο.

Αντιμετωπίζει το πρόβλημα της επισκεψιμότητας στη ρίζα του

Οι μηχανές αναζήτησης μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πλέον αποτελούν την πύλη όλων των χρηστών στο διαδίκτυο. Όλο σχεδόν το traffic μίας ιστοσελίδας προέρχεται από σχετικές αναζητήσεις, με άλλα λόγια, είναι πολύ σπάνιο στις μέρες μας να γράψει κάποιος μόνος του τη διεύθυνση μίας ιστοσελίδας. Οι μηχανές αναζήτησης δεν αποσκοπούν μόνο στο να παρουσιάζουν αποτελέσματα γρήγορα στους χρήστες, αλλά θέλουν αυτά να είναι όχι μόνο σωστά αλλά και χρήσιμα. Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούν ειδικούς αλγόριθμους με τους οποίους κατατάσσουν τα αποτελέσματα μίας αναζήτησης: όσο πιο ψηλά εμφανίζεται ένα αποτέλεσμα στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων, τόσο πιο πιθανό είναι να του κάνει κλικ ο χρήστης. Με άλλα λόγια, όσο πιο ψηλά βγαίνει σε αυτές τις σελίδες μία ιστοσελίδα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επισκεψιμότητα της. Το SEO έχει σαν αποστολή την βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων.

Πως δουλεύει το SEO

Το SEO είναι μία πολύπλοκη διαδικασία την οποία αναλαμβάνουν ειδικού του είδους, οι λεγόμενοι SEO Experts. Οι Ειδικοί αυτοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τον αλγόριθμο της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης και αποστολή τους είναι να φροντίσουν ώστε η ιστοσελίδα του πελάτη τους να εμφανίζεται πάντα στη πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων και σε όσο το δυνατόν πιο υψηλή θέση. Για να το πετύχουν αυτό, θα μελετήσουν προσεκτικά την ιστοσελίδα, θα την αξιολογήσουν και θα αναπτύξουν ένα ειδικό και μοναδικό στρατηγικό σχέδιο δράσης. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει κινήσεις κι επεμβάσεις τόσο μέσα στην ίδια την ιστοσελίδα, όσο και πέρα από αυτήν.

Μόνιμα αποτελέσματα

Αυτό που κάνει το SEO την καλύτερη λύση για sites επιχειρήσεων και όχι μόνο είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της είναι μόνιμα. Σε πρώτη φάση, στα πλαίσια της διαδικασίας βελτιστοποίησης, η ιστοσελίδα σας θα γίνει πιο απλή όσον αφορά τη δομή της – κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την χρηστικότητα του site -, θα αποκτήσει ειδικά δημιουργημένο, χρήσιμο και φρέσκο περιεχόμενο και τέλος θα γίνει και φιλική προς όλες τις οθόνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού πλέον οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές και laptop για τη περιήγηση τους αλλά τα κινητά και τα tablet τους. Επιπλέον, αν μία ιστοσελίδα καταφέρει και ανέβει στις θέσεις κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων – δεδομένου ότι πληροί τα κριτήρια κατάταξης του αλγόριθμου – είναι σχεδόν αδύνατον να πέσει από εκεί, εκτός και αν γίνει χρήση «παράνομων» τεχνικών.

Το SEO μπορεί να φαίνεται σαν μία μεγάλη και σημαντική επένδυση για ένα site, αλλά είναι  μία επιλογή που θα φέρει τεράστια οφέλη σε ένα site. Τα αποτελέσματα του SEO δεν είναι άμεσα ορατά, αλλά όταν αρχίσουν να γίνονται ορατά, είναι παραπάνω από θεαματικά. Αν λοιπόν έχετε site, το SEO είναι ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτήν.


Σε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείαςΣε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τα συνδέουμε κυρίως με τα σπίτια καθώς είναι το πρώτο μέτρο ασφαλείας στο οποίο καταφεύγουν όσοι μένουν σε περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα ή απλά όσοι θέλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία από κλέφτες και διαρρήκτες. Στα καταστήματα συνήθως παρατηρούμε τα ρολά ασφαλείας, τα οποία είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τη προστασία μίας επιχείρησης. Δεν είναι όμως σπάνιο φαινόμενο να δούμε και πτυσσόμενα κάγκελα σε κάποιες επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι συνδέουμε την ασφάλεια των επαγγελματικών χώρων με τα ρολά.

Το ποιοτικό πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας παρέχει περίπου την ίδια προστασία με τα ρολά ασφαλείας και παίζει τον ίδιο ρόλο στη θωράκιση του χώρου αφού είναι και αυτό ένα ισχυρό φυσικό εμπόδιο που εμποδίζει την είσοδο του κλέφτη. Σε ποιες επιχειρήσεις λοιπόν ταιριάζει καλύτερα το πτυσσόμενο κάγκελο;

Τι είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι ειδικά κάγκελα τα οποία μπορούν να κλείνουν και να ανοίγουν με κίνηση προς το πλάι. Στην ουσία, είναι σαν τις συρόμενες πτυσσόμενες πόρτες τύπου «φυσαρμόνικα» που θα βρούμε σε πολλά σπίτια. Αυτό που τα κάνει τόσο πρακτικά, είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με τα σταθερά κάγκελα, μπορούν να «εξαφανίζονται» όταν δεν τα χρειάζεται ο χρήστης τους. Εννοείται ότι τα σταθερά κάγκελα είναι απαγορευτική επιλογή για μία επιχείρηση καθώς μιλάμε για μία μόνιμη κατασκευή η οποία θα περιορίζει και την ορατότητα της βιτρίνας. Η λύση λοιπόν για τις επιχειρήσεις είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα, αλλά σε ποιες επιχειρήσεις θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετηθούν κάγκελα και όχι ρολά;

Μέγιστη προστασία επαγγελματικών χώρων

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται για τοποθέτηση τόσο σε μονοκατοικίες όσο και σε διαμερίσματα. Αυτό σημαίνει από τη μια ότι είναι πρακτικά και καλαίσθητα και από την άλλη ότι είναι μία πολύ καλή λύση για επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται σε κάποια οικοδομή ή άλλο κτίριο. Με άλλα λόγια, θα λέγαμε ότι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι η ιδανική λύση για επιχειρήσεις που έχουν στον χώρο τους ακριβό εξοπλισμό ή πολύτιμες πρώτες ύλες και βρίσκονται σε κάποιο κτίριο γραφείων ή κάποια οικοδομή. Θα λέγαμε ότι είναι ιδανική λύση για ιατρεία, οδοντιατρεία, μικροβιολογικά εργαστήρια, δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, εργαστήρια χρυσοχοΐας κλπ.

Πως προστατεύουν τα πτυσσόμενα κάγκελα τους επαγγελματικούς χώρους;

Δυστυχώς οι κλέφτες πολύ συχνά προτιμούν να κάνουν διαρρήξεις σε επαγγελματικούς χώρους καθώς αυτοί έχουν μέσα μετρητά κι εξοπλισμό και το μόνο μέτρο ασφαλείας που έχουν – ειδικά αν είναι σε υψηλό όροφο – είναι η πόρτα ασφαλείας και κάποιος συναγερμός. Με τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας μπορείτε να ασφαλίσετε πολύ αποτελεσματικά τις πιο ευαίσθητες διόδους του χώρου σας, δηλαδή τις πόρτες και τα παράθυρα. Όσο ψηλά και αν είναι ο χώρος σας, ένας αποφασισμένος κλέφτης θα καταφέρει να φτάσει στο μπαλκόνι σας και από εκεί και μετά αν δεν υπάρχουν κάγκελα, το μόνο που του μένε να κάνει είναι να παραβιάσει τη μπαλκονόπορτα ή απλά να σπάσει τη τζαμαρία.

Πέρα από την ασφάλεια, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι καλή λύση για τους επαγγελματικούς χώρους γιατί όπως είπαμε και πριν μπορούν απλά να «εξαφανιστούν» αν δεν τα χρειάζεστε. Αυτό σημαίνει ότι όταν λειτουργεί η επιχείρηση σας, οι πελάτες σας δεν θα καταλάβουν αν έχετε κάγκελα ή όχι, οπότε δεν θα επηρεαστεί καθόλου η αισθητική και η όλη ατμόσφαιρα του χώρου. Για παράδειγμα, δεν είναι και ότι καλύτερο για την ψυχολογία ενός ασθενή στο οδοντιατρείο να βλέπει κάγκελα στα παράθυρα. Με τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει.

Μιλήστε με τους ειδικούς

Αν ενδιαφέρεστε για την θωράκιση της επιχείρησης σας με κάγκελα ασφαλείας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε μία ειδική επιχείρηση για να κανονιστεί μία επίσκεψη στον χώρο σας. Σε αυτή την επίσκεψη ο ειδικός θα μελετήσει τον χώρο και θα σας προτείνει την καλύτερη λύση με βάση τις ανάγκες ασφαλείας σας και τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε.


Πως τα διάτρητα ρολά προστατεύουν το μαγαζί μου;Πως τα διάτρητα ρολά προστατεύουν το μαγαζί μου;

Η αύξηση της εγκληματικότητας είναι κάτι που έχει κάνει όποιον έχει επιχείρηση να σκεφτεί πολύ καλά την ασφάλεια της. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερα καταστήματα επενδύουν σε ρολά ασφαλείας ή αναβαθμίζουν αυτά που ήδη έχουν. Τα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα το πιο αποτελεσματικό μέσο θωράκισης μίας επιχείρησης αφού στην ουσία δημιουργεί ένα τείχος προστασίας ανάμεσα στον κλέφτη και τον κατάστημα, το οποίο και θα πρέπει κάπως να αφαιρέσει για να μπει σε αυτό. Με μία απλή ματιά ωστόσο, μπορεί κανείς να δει ότι υπάρχουν πολλοί τύποι ρολών, είναι λοιπόν λογικό να αναρωτιέται κάποιος ποιος προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία για να ξέρει και αν χρειάζεται να αναβαθμίσει αυτά που ήδη έχει ή για να επιλέξει τα σωστά για το μαγαζί του.

Ο πιο δημοφιλής τύπος ρολών είναι τα διάτρητα, τα οποία αποτελούνται από ειδικά ενωμένες λωρίδες χαλύβδινης συνήθως λαμαρίνας, οι οποίες όμως έχουν μικρές τρύπες. Ας δούμε λοιπόν πως αυτά τα ρολά προστατεύουν την επιχείρηση σας.

Γιατί διάτρητα και όχι ρολά κλειστού τύπου;

Τα ρολά κλειστού τύπου δημιουργούν ένα απολύτως συμπαγές τείχος, χωρίς καμία τρύπα, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι η καλύτερη επιλογή για ένα κατάστημα; Όχι απαραίτητα. Η αλήθεια είναι ότι τα ρολά κλειστού τύπου προσφέρουν μεν πολύ μεγάλη θωράκιση, αλλά αυτή έχει κι ένα σημαντικό κόστος: την ορατότητα. Με απλά λόγια, όταν τα κλειστού τύπου ρολά είναι κατεβασμένα, κανείς δεν έχει οπτική επαφή με το κατάστημα, οπότε δεν φαίνεται καθόλου η βιτρίνα του. Αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα για ένα κατάστημα με ρούχα, αλλά όχι και τόσο σημαντικό για μία Τράπεζα ή ένα κατάστημα με κινητά τηλέφωνα. Τα διάτρητα ρολά προσφέρουν την σχεδόν ασφάλεια με τα ρολά κλειστού τύπου, αλλά επιτρέπουν και την οπτική επαφή με τη βιτρίνα, οπότε είναι μία πολύ καλή λύση για καταστήματα που βασίζονται τη βιτρίνα τους.

Πώς προστατεύουν τα διάτρητα ρολά;

Κατ’ αρχάς είναι ένα σχεδόν συμπαγές τείχος ανάμεσα στους κλέφτες και το κατάστημα, αυτό σημαίνει ότι για να μπουν στο μαγαζί θα πρέπει να αφαιρέσουν τα ρολά με ειδικά εργαλεία που οι περισσότεροι κλέφτες δεν διαθέτουν. Επιπλέον, οι τρύπες είναι τόσο μικρές – εδώ να σημειώσουμε ότι το μέγεθος και το πλήθος τους εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε πελάτη και καταστήματος – που δεν χωρούν εύκολα εργαλεία για να μπορέσει ο κλέφτης να σπάσει την βιτρίνα ή να παραβιάσει κάποια δίοδο. Τα διάτρητα ρολά προσφέρουν επίσης και προστασία από επιθέσεις με καδρόνια και ρόπαλα αλλά και από ρίψεις αντικειμένων όπως πέτρες, τούβλα αλλά ακόμη και βόμβες Μολότωφ. Με άλλα λόγια, είναι μία πολύ καλή επιλογή αν το κατάστημα σας έχει βιτρίνα και βρίσκεται σε μία περιοχή που γίνονται συχνά επεισόδια, αν είναι ας πούμε κοντά σε κάποιο γήπεδο.

Πότε να αναβαθμίσω σε διάτρητα ρολά;

Αν έχετε δικτυωτά ρολά μπορεί να χρειαστεί να τα αναβαθμίσετε σε διάτρητα. Αν δείτε ότι ξαφνικά έχουν ανέβει τα κρούσματα κλοπών στη γειτονιά σας ή αν δείτε ότι πληθαίνει το μαρκάρισμα καταστημάτων από διαρρήκτες – υπάρχουν σχετικά άρθρα της Αστυνομίας για τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες – είναι μία καλή ιδέα να αλλάξετε τα ρολά σας σε διάτρητα. Επιπλέον, αν δείτε ότι στη γειτονιά σας γίνονται πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ότι παρατηρούνται επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς και άλλους αγώνες, ακόμη και αν μιλάμε για μικρές κατηγορίες, θα πρέπει να αναβαθμίσετε την θωράκιση του καταστήματος σας και τα διάτρητα ρολά προσφέρουν προστασία από χούλιγκαν χωρίς να θυσιάζουν την ορατότητα της βιτρίνας σας.

Εννοείται ότι τα διάτρητα ρολά όπως και όλα τα ρολά ασφαλείας προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια όταν συνδυάζονται με άλλα μέτρα ασφαλείας όπως οι κάμερες κλειστού κυκλώματος και οι συναγερμοί. Καλό είναι λοιπόν να μην επαναπαυθείτε στα ρολά σας, ακόμη και αν σας προσφέρουν πολύ μεγάλη θωράκιση. Όσο μεγαλύτερη είναι η θωράκιση ενός χώρου, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να τον μαρκάρουν ή να τον προτιμήσουν οι διαρρήκτες.