Γιατί οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν το SEO για προώθηση site


Γιατί οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν το SEO για προώθηση site

Το internet είναι αχανές ή για την ακρίβεια, μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν άπειρο. Αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσει μία ιστοσελίδα, όσο καλή και να είναι και όσο χρήσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες και να προσφέρει. Είναι απλά μία μικρή σταγόνα στον ωκεανό. Για να έχει λοιπόν τύχη μία ιστοσελίδα, ειδικά αν αυτή ανήκει σε κάποια επιχείρηση και να μην χαθεί στο άπειρο, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ασχοληθεί με την προώθηση ιστοσελίδων. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ξεχωρίσει μία ιστοσελίδα και να αποκτήσει σημαντική επισκεψιμότητα, είναι το διαβόητο SEO.

Ο όρος SEO είναι σίγουρα κάτι που ακούνε συχνά όσοι έχουν μία επιχείρηση με δραστηριότητα στο διαδίκτυο, λίγοι όμως καταλαβαίνουν πραγματικά τι ακριβώς είναι. Τα αρχικά SEO σημαίνουν Search Engine Optimization, δηλαδή βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης, οπότε είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι μιλάμε για μία μέθοδο προώθησης με βάση τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Ας δούμε λοιπόν γιατί το SEO είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις και όχι μόνο.

Αντιμετωπίζει το πρόβλημα της επισκεψιμότητας στη ρίζα του

Οι μηχανές αναζήτησης μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πλέον αποτελούν την πύλη όλων των χρηστών στο διαδίκτυο. Όλο σχεδόν το traffic μίας ιστοσελίδας προέρχεται από σχετικές αναζητήσεις, με άλλα λόγια, είναι πολύ σπάνιο στις μέρες μας να γράψει κάποιος μόνος του τη διεύθυνση μίας ιστοσελίδας. Οι μηχανές αναζήτησης δεν αποσκοπούν μόνο στο να παρουσιάζουν αποτελέσματα γρήγορα στους χρήστες, αλλά θέλουν αυτά να είναι όχι μόνο σωστά αλλά και χρήσιμα. Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούν ειδικούς αλγόριθμους με τους οποίους κατατάσσουν τα αποτελέσματα μίας αναζήτησης: όσο πιο ψηλά εμφανίζεται ένα αποτέλεσμα στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων, τόσο πιο πιθανό είναι να του κάνει κλικ ο χρήστης. Με άλλα λόγια, όσο πιο ψηλά βγαίνει σε αυτές τις σελίδες μία ιστοσελίδα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επισκεψιμότητα της. Το SEO έχει σαν αποστολή την βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων.

Πως δουλεύει το SEO

Το SEO είναι μία πολύπλοκη διαδικασία την οποία αναλαμβάνουν ειδικού του είδους, οι λεγόμενοι SEO Experts. Οι Ειδικοί αυτοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τον αλγόριθμο της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης και αποστολή τους είναι να φροντίσουν ώστε η ιστοσελίδα του πελάτη τους να εμφανίζεται πάντα στη πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων και σε όσο το δυνατόν πιο υψηλή θέση. Για να το πετύχουν αυτό, θα μελετήσουν προσεκτικά την ιστοσελίδα, θα την αξιολογήσουν και θα αναπτύξουν ένα ειδικό και μοναδικό στρατηγικό σχέδιο δράσης. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει κινήσεις κι επεμβάσεις τόσο μέσα στην ίδια την ιστοσελίδα, όσο και πέρα από αυτήν.

Μόνιμα αποτελέσματα

Αυτό που κάνει το SEO την καλύτερη λύση για sites επιχειρήσεων και όχι μόνο είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της είναι μόνιμα. Σε πρώτη φάση, στα πλαίσια της διαδικασίας βελτιστοποίησης, η ιστοσελίδα σας θα γίνει πιο απλή όσον αφορά τη δομή της – κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την χρηστικότητα του site -, θα αποκτήσει ειδικά δημιουργημένο, χρήσιμο και φρέσκο περιεχόμενο και τέλος θα γίνει και φιλική προς όλες τις οθόνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού πλέον οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές και laptop για τη περιήγηση τους αλλά τα κινητά και τα tablet τους. Επιπλέον, αν μία ιστοσελίδα καταφέρει και ανέβει στις θέσεις κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων – δεδομένου ότι πληροί τα κριτήρια κατάταξης του αλγόριθμου – είναι σχεδόν αδύνατον να πέσει από εκεί, εκτός και αν γίνει χρήση «παράνομων» τεχνικών.

Το SEO μπορεί να φαίνεται σαν μία μεγάλη και σημαντική επένδυση για ένα site, αλλά είναι  μία επιλογή που θα φέρει τεράστια οφέλη σε ένα site. Τα αποτελέσματα του SEO δεν είναι άμεσα ορατά, αλλά όταν αρχίσουν να γίνονται ορατά, είναι παραπάνω από θεαματικά. Αν λοιπόν έχετε site, το SEO είναι ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτήν.