Category: Χρήσιμα

Θέματα για μπομπονιέρες βάπτισης για αγόρι όλες οι τάσεις το 2022Θέματα για μπομπονιέρες βάπτισης για αγόρι όλες οι τάσεις το 2022

Η βάπτιση ενός παιδιού αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή του ζευγαριού. Το γεγονός αυτό, φέρνει χαρά και συγκίνηση στην οικογένεια, αλλά και στους καλεσμένους. Τα τελευταία χρόνια, συνηθίζεται να διοργανώνουν βαπτίσεις με συγκεκριμένο θέμα που περιλαμβάνει από τον στολισμό της εκκλησίας έως τις μπομπονιέρες. Τα χρώματα, τα υλικά και το ύφος συνδυάζονται ώστε να υπάρχει τόσο ομοιομορφία, όσο και ξεχωριστό στυλ. Έτσι, το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό και να αφήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Για όσους έγιναν πρόσφατα γονείς και απέκτησαν αγοράκι, παρακάτω θα δείτε θέματα για την βάπτιση του με τις νέες τάσεις για το 2022:

Καλοκαιρινό θέμα βάπτισης με θαλασσινό θέμα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μια πρόταση είναι να επιλέξετε κάποιο ανάλογο θέμα. Εδώ, υπάρχουν πολλές προτάσεις μιας που υπάρχει ποικιλία υλικών και διακοσμητικών στοιχείων. Τα χρώματα που ταιριάζουν είναι οι αποχρώσεις του μπλε, το γαλάζιο, το μπεζ και φυσικά, το λευκό. Μπορείτε να προσθέσετε φυσικά υλικά, όπως κοχύλια ή αστερίες για να γίνει πιο πρωτότυπο. Επίσης, κατάλληλα διακοσμητικά για τις μπομπονιέρες βάπτισης αγόρι, είναι τα καραβάκια, ξύλινα ή μεταλλικά, οι πειρατές, τα ψαράκια, αλλά και οι φάροι. Αν σας αρέσουν τα κουτάκια, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο σε πχ. γαλάζιο, δεμένο με μπλε ή λευκή κορδέλα και έναν μεταλλικό αστερία. Παράλληλα, αν προτιμάτε τα πουγκιά, κάτι σε λινάτσα, δεμένα με σχοινί και ένα θαλασσινό, ξύλινο στοιχείο είναι μια όμορφη ιδέα, επίσης.

Θέμα βάπτισης για τα ταξίδια

Ένα θέμα που μπορεί να φαίνεται κλασικό, όπως τα ταξίδια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι το ιδιαίτερο με πολλή φαντασία. Στο συγκεκριμένο, αν και δεν υπάρχει περιορισμός στο χρωματολόγιο, μια ιδέα είναι να υπάρχει μείξη χρωμάτων, ώστε να αποκτήσει ενδιαφέρον. Μπορείτε να συνδυάσετε το μπλε, το κόκκινο, ή το πράσινο. Όμως, και τα ουδέτερα, γήινα χρώματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως το μπεζ, το καφέ και το γκρι του πάγου. Τα διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν είναι τα αυτοκινητάκια, τα αερόστατα, τα μηχανάκια ή τα αεροπλάνα. Μπορούν να είναι πλαστικά, ξύλινα, μεταλλικά, ακόμα και χάρτινα. Μπορούν να είναι τοποθετημένα πάνω σε πέτρα, γυαλί ή μέσα σε κουτιά από πλεξιγκλάς. Αν σας αρέσει κάτι πιο απλό, τα χάρτινα κουτιά δεμένα με κορδέλα ή οι κρεμαστές μπομπονιέρες θα σας καλύψουν. Επίσης, μπορείτε να διαλέξετε και το τούλι, όπου κάνοντας μια μείξη διχρωμίας, πχ. γαλάζιο και λευκό τούλι, δεμένο με μπλε κορδέλα να δώσετε διαφορετικό στυλ.

Θέμα βάπτισης με ζώα του δάσους

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές θέμα για το φθινόπωρο είναι τα ζώα του δάσους. Τα χρώματα που μπορείτε να παίξετε μαζί τους είναι τα γήινα, όπως το μπεζ, το καφέ, το λαδί, αλλά και το κίτρινο για να δώσει έξτρα ένταση. Σχετικά με το ποια ζωάκια θα επιλέξετε, δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορείτε να διαλέξετε σκίουρους, αρκουδάκια, σκαντζόχοιρους, ελάφια ή πουλιά. Μπορείτε να έχετε μια ποικιλία από αυτά ταυτόχρονα, ώστε το θέμα να αποκτήσει άποψη. Τα διακοσμητικά μπορεί να είναι ξύλινα, χάρτινα ή κεραμικά. Η συσκευασία της μπομπονιέρας προσαρμόζετε ανάλογα του γούστου σας. Τα πουγκιά, υφασμάτινα ή από λινάτσα, δεμένα με σχοινί ή κορδέλα, σε διαφορετικά χρώματα, είναι μια τάση που θα κυριαρχεί έντονα. Άλλη επιλογή, πιο οικονομική είναι τα απλά κουτάκια, ζωγραφισμένα με ζωάκια, ίσως και σε μορφή καρτούν, δεμένα με κίτρινη κορδέλα και διακοσμητικά χάρτινα στοιχεία.

Όπως είδαμε τις νέες τάσεις για το 2022, θα παρατηρήσατε πως η επιλογή ενός θέματος είναι μείζονος σημασίας για την δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας. Σχεδιάζοντας προσεκτικά την οργάνωση μιας βάπτισης, αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι η μπομπονιέρα και τα αναμνηστικά δωράκια της. Ο συνδυασμός υλικών, χρωμάτων, κουφέτων και διακοσμητικών στοιχείων απαιτεί σκέψη και έρευνα. Προσπαθήστε οι χρωματικές αποχρώσεις να δένουν μεταξύ τους. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στον σχεδιασμό της. Λύσεις υπάρχουν για κάθε τσέπη, ανάλογα τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές ιδέες σε λογικές τιμές, καθώς και μεγάλη ποικιλία για να βρείτε την κατάλληλη που θα καλύψει τα γούστα σας.


Υπάρχουν επιπτώσεις από τη συνεχή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου;Υπάρχουν επιπτώσεις από τη συνεχή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Το άτμισμα έφτασε στις ζωές μας εδώ και περίπου μία δεκαετία και κάτι παραπάνω κι έχει πλέον γίνει μέρος της ζωής μας. Από εκεί που ήταν μία συνήθεια που είχαν μόνο λίγοι άνθρωποι, πλέον έχει γίνει πολύ δημοφιλής και βλέπουμε όλο και περισσότερους καπνιστές να δοκιμάζουν και ακόμη και να υιοθετούν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος που όμως δεν έχει καμία σχέση με τον καπνό, όπως θα δούμε και παραπάνω. Είναι λογικό λοιπόν όταν μία τέτοια συνήθεια γίνεται τόσο δημοφιλής να δημιουργούνται κι ερωτήματα που να πρέπει να απαντηθούν από τους επιστήμονες.

Ο λόγος που το κάπνισμα γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλές, φαίνεται πως οι νέοι άρχισαν επιτέλους να τους γυρνούν την πλάτη, είναι το γεγονός ότι είναι γνωστές οι μακροχρόνιες συνέπειες του. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όποιον επιλέγει να ξεκινήσει το κάπνισμα, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε τι μπορεί να κάνει στο σώμα του αφού οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ξεκάθαρα κι επανειλημμένα και με ακρίβεια τις μακροχρόνιες του επιπτώσεις στην υγεία. Μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο και για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Οι έρευνες και τι δείχνουν

Το «πρόβλημα» με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το γεγονός ότι είναι κάτι σχετικά καινούργιο. Ας μην ξεχνάμε ότι το κάπνισμα θεωρούνταν αβλαβές για πάρα πολλά χρόνια πριν να γίνουν έρευνες που να αποδεικνύουν το πόσο επικίνδυνο είναι. Βέβαια τότε ήταν άλλα χρόνια και οι καπνοβιομηχανίες μπορούσαν ανενόχλητες να επηρεάζουν και να διαστρεβλώνουν έρευνες. Πλέον υπάρχει πολλή διαφάνεια και αυτό δεν μπορεί να γίνει, ωστόσο είναι αλήθεια ότι δεν έχει υπάρξει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να μπορέσουν οι επιστήμονες να πουν με σιγουριά αν η μακροχρόνια χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει επιβλαβείς συνέπειες και ποιες είναι αυτές.

Αυτό όμως που έχουν δείξει οι έρευνες, είναι το γεγονός ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, το άτμισμα όπως το αποκαλούν οι χρήστες, δεν βάζει στο σώμα του ατμιστής τις τοξικές ουσίες που μπαίνουν με το κάπνισμα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εν λόγω ουσίες προκύπτουν από το κάψιμο αποξηραμένων φύλλων του φυτού του καπνού. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καύση και καπνό. Αυτό που εισπνέει ο χρήστης είναι ατμός από πού προκύπτει από τη θέρμανση και την ατμοποίηση ενός ειδικού υγρού το οποίο αποτελείται από φυσικά συστατικά, νικοτίνη κι εκχυλίσματα αρωμάτων και γεύσεων. Οι ουσίες αυτές είναι αβλαβείς ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο αυτές που περιέχονται στο κανονικό τσιγάρο.

Άρα το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι απολύτως ασφαλές;

Όσο και να θέλει να ειπωθεί αυτό η βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων, δεν μπορεί να το πει κάποιος επιστήμονας με ασφάλεια. Γίνονται πολλές έρευνες για να δουν οι επιστήμονες τις συνέπειες και τις επιπτώσεις του ατμίσματος σε βάθος χρόνου, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη αυτό το βάθος χρόνου καθώς το άτμισμα υπάρχει εδώ και δέκα περίπου χρόνια, κατά προσέγγιση. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επικίνδυνο από το παραδοσιακό τσιγάρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τελείως αβλαβές, ειδικά όσον αφορά τη μακροχρόνια περίοδο.

Πιθανοί κίνδυνοι του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Τα υγρά του ηλεκτρονικού τσιγάρου αποτελούνται από συγκεκριμένα συστατικά τα οποία και αναγράφονται ξεκάθαρα στη συσκευασία τους. Αν λοιπόν κάποιος είναι αλλεργικός στα μήλα, μπορεί να παρουσιάσει αναφυλακτικό σοκ αν δοκιμάσει άρωμα υγρό με άρωμα μήλου. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί χρήστες ετοιμάζουν οι ίδιοι τα δικά τους υγρά αφού η διαδικασία είναι απλή και τα απαραίτητα υλικά μπορεί να τα βρει κανείς εύκολα ακόμη και στα φαρμακεία. Ωστόσο κάποιοι χρήστες πειραματίζονται με ουσίες και συστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα υγρά αναπλήρωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους ή ακόμη και τον θάνατο.


Πως τα διάτρητα ρολά προστατεύουν το μαγαζί μου;Πως τα διάτρητα ρολά προστατεύουν το μαγαζί μου;

Η αύξηση της εγκληματικότητας είναι κάτι που έχει κάνει όποιον έχει επιχείρηση να σκεφτεί πολύ καλά την ασφάλεια της. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερα καταστήματα επενδύουν σε ρολά ασφαλείας ή αναβαθμίζουν αυτά που ήδη έχουν. Τα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα το πιο αποτελεσματικό μέσο θωράκισης μίας επιχείρησης αφού στην ουσία δημιουργεί ένα τείχος προστασίας ανάμεσα στον κλέφτη και τον κατάστημα, το οποίο και θα πρέπει κάπως να αφαιρέσει για να μπει σε αυτό. Με μία απλή ματιά ωστόσο, μπορεί κανείς να δει ότι υπάρχουν πολλοί τύποι ρολών, είναι λοιπόν λογικό να αναρωτιέται κάποιος ποιος προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία για να ξέρει και αν χρειάζεται να αναβαθμίσει αυτά που ήδη έχει ή για να επιλέξει τα σωστά για το μαγαζί του.

Ο πιο δημοφιλής τύπος ρολών είναι τα διάτρητα, τα οποία αποτελούνται από ειδικά ενωμένες λωρίδες χαλύβδινης συνήθως λαμαρίνας, οι οποίες όμως έχουν μικρές τρύπες. Ας δούμε λοιπόν πως αυτά τα ρολά προστατεύουν την επιχείρηση σας.

Γιατί διάτρητα και όχι ρολά κλειστού τύπου;

Τα ρολά κλειστού τύπου δημιουργούν ένα απολύτως συμπαγές τείχος, χωρίς καμία τρύπα, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι η καλύτερη επιλογή για ένα κατάστημα; Όχι απαραίτητα. Η αλήθεια είναι ότι τα ρολά κλειστού τύπου προσφέρουν μεν πολύ μεγάλη θωράκιση, αλλά αυτή έχει κι ένα σημαντικό κόστος: την ορατότητα. Με απλά λόγια, όταν τα κλειστού τύπου ρολά είναι κατεβασμένα, κανείς δεν έχει οπτική επαφή με το κατάστημα, οπότε δεν φαίνεται καθόλου η βιτρίνα του. Αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα για ένα κατάστημα με ρούχα, αλλά όχι και τόσο σημαντικό για μία Τράπεζα ή ένα κατάστημα με κινητά τηλέφωνα. Τα διάτρητα ρολά προσφέρουν την σχεδόν ασφάλεια με τα ρολά κλειστού τύπου, αλλά επιτρέπουν και την οπτική επαφή με τη βιτρίνα, οπότε είναι μία πολύ καλή λύση για καταστήματα που βασίζονται τη βιτρίνα τους.

Πώς προστατεύουν τα διάτρητα ρολά;

Κατ’ αρχάς είναι ένα σχεδόν συμπαγές τείχος ανάμεσα στους κλέφτες και το κατάστημα, αυτό σημαίνει ότι για να μπουν στο μαγαζί θα πρέπει να αφαιρέσουν τα ρολά με ειδικά εργαλεία που οι περισσότεροι κλέφτες δεν διαθέτουν. Επιπλέον, οι τρύπες είναι τόσο μικρές – εδώ να σημειώσουμε ότι το μέγεθος και το πλήθος τους εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε πελάτη και καταστήματος – που δεν χωρούν εύκολα εργαλεία για να μπορέσει ο κλέφτης να σπάσει την βιτρίνα ή να παραβιάσει κάποια δίοδο. Τα διάτρητα ρολά προσφέρουν επίσης και προστασία από επιθέσεις με καδρόνια και ρόπαλα αλλά και από ρίψεις αντικειμένων όπως πέτρες, τούβλα αλλά ακόμη και βόμβες Μολότωφ. Με άλλα λόγια, είναι μία πολύ καλή επιλογή αν το κατάστημα σας έχει βιτρίνα και βρίσκεται σε μία περιοχή που γίνονται συχνά επεισόδια, αν είναι ας πούμε κοντά σε κάποιο γήπεδο.

Πότε να αναβαθμίσω σε διάτρητα ρολά;

Αν έχετε δικτυωτά ρολά μπορεί να χρειαστεί να τα αναβαθμίσετε σε διάτρητα. Αν δείτε ότι ξαφνικά έχουν ανέβει τα κρούσματα κλοπών στη γειτονιά σας ή αν δείτε ότι πληθαίνει το μαρκάρισμα καταστημάτων από διαρρήκτες – υπάρχουν σχετικά άρθρα της Αστυνομίας για τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες – είναι μία καλή ιδέα να αλλάξετε τα ρολά σας σε διάτρητα. Επιπλέον, αν δείτε ότι στη γειτονιά σας γίνονται πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ότι παρατηρούνται επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς και άλλους αγώνες, ακόμη και αν μιλάμε για μικρές κατηγορίες, θα πρέπει να αναβαθμίσετε την θωράκιση του καταστήματος σας και τα διάτρητα ρολά προσφέρουν προστασία από χούλιγκαν χωρίς να θυσιάζουν την ορατότητα της βιτρίνας σας.

Εννοείται ότι τα διάτρητα ρολά όπως και όλα τα ρολά ασφαλείας προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια όταν συνδυάζονται με άλλα μέτρα ασφαλείας όπως οι κάμερες κλειστού κυκλώματος και οι συναγερμοί. Καλό είναι λοιπόν να μην επαναπαυθείτε στα ρολά σας, ακόμη και αν σας προσφέρουν πολύ μεγάλη θωράκιση. Όσο μεγαλύτερη είναι η θωράκιση ενός χώρου, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να τον μαρκάρουν ή να τον προτιμήσουν οι διαρρήκτες.


Ανακαίνιση σπιτιού: Ολική ή μερική ανακαίνισηΑνακαίνιση σπιτιού: Ολική ή μερική ανακαίνιση

Τι είναι η Ολική Ανακαίνιση;

Μια ολική ανακαίνιση είναι μια πλήρης αναμόρφωση ενός παλιού ή ξεπερασμένου ακινήτου.

Η διαδικασία μιας ολικής ανακαίνισης περιλαμβάνει την κατεδάφιση, την ανακαίνιση και την ανοικοδόμηση του κτιρίου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη νέας πρόσοψης, παραθύρων και στέγης καθώς και την ανακαίνιση του εσωτερικού με νέα ηλεκτρικά και υδραυλικά, έπιπλα και εξαρτήματα.

Η ολική ανακαίνιση σπιτιού είναι πιο δαπανηρή επιλογή από τις μικρές επισκευές, αλλά παρέχει καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής.

Πώς να διαχειριστείτε τα υπάρχοντα έπιπλά σας για ολική ανακαίνιση

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τα υπάρχοντα έπιπλά σας κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας; Μια λύση στο κοινό πρόβλημα του τρόπου αποθήκευσης επίπλων κατά την ανακαίνιση που προτείνεται είναι να πάρετε μεγάλες πλαστικές θήκες αποθήκευσης ή καλύμματα αφού καταγράψετε το είδος των επίπλων που βρίσκονται στο εσωτερικό της οικίας καθώς και στο εξωτερικό για να εξοικονομήσετε χρόνο κι έπειτα να ξεκινήσετε να τα ντύνετε για την προστασία τους.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε καθόλου τα έπιπλα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ανακαίνισης, όπως το βάψιμο ή το πέρασμα μοκέτας, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο ή γκαράζ και να τα πλύνετε πριν τα τοποθετήσετε ξανά στην αρχική τους θέση.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας τις δικές σας μεγάλες ανακαινίσεις

Κάνοντας τις δικές σας μεγάλες ανακαινίσεις μπορεί να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε τι πρέπει να επιδιορθωθεί ή να αντικατασταθεί. Πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό κόστος και να το συγκρίνετε με αυτό που θα πληρώνατε σε έναν εργολάβο για να κάνει την ίδια δουλειά. Για να πάρετε μια ιδέα, ψάξτε στο διαδίκτυο για εκτιμητές στην περιοχή σας και δείτε πόσο χρεώνουν για κοινά έργα ανακαίνισης.

Μια μεγάλη ανακαίνιση DIY θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει έως και 50% στο κόστος εργασίας, αλλά μπορεί να απαιτήσει περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από μέρους σας καθώς μπορεί να αποβεί τελικά πιο κοστοβόρα εάν χρειαστούν διορθώσεις.

Μπορεί να γίνει μία ολική ανακαίνιση σε μία ημέρα;

Η προσέγγιση μιας ημέρας ολικής ανακαίνισης είναι ασυνήθιστη, αλλά μπορεί να γίνει με ορισμένους τύπους κτιρίων. Αυτή η προσέγγιση έχει τα ακόλουθα οφέλη:

– Ελαχιστοποιεί το μέγεθος της αναστάτωσης που προκαλείται στους ενοικιαστές κλείνοντας χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

– Μειώνει τον αριθμό των φορών που οι εργολάβοι – συνεργεία ανακαίνισης πρέπει να επισκέπτονται τον χώρο για την εκτέλεση εργασιών.

– Επιταχύνει την ολοκλήρωση της εργασίας συγκεντρώνοντας την προσπάθεια σε μια περίοδο.

– Ενδέχεται να μειώσει το κόστος αφού μπορεί να πετύχετε καλές τιμές προσφοράς για μαζική εκτέλεση εργασιών.

Τι είναι η μερική ανακαίνιση;

Η μερική ανακαίνιση είναι η διαδικασία ανακαίνισης τμημάτων ενός κτιρίου – ακινήτου – κατοικίας, συνήθως μόνο ενός δωματίου ή μέρους ενός ορόφου. Οι μερικές ανακαινίσεις χρησιμοποιούνται συχνά για την επισκευή κατεστραμμένων τμημάτων χωρίς την ανάγκη κατεδάφισης και ανοικοδόμησης ολόκληρου του κτιρίου. Οι μερικές ανακαινίσεις είναι πολύ φθηνότερες από τις ανακαινίσεις πλήρους κλίμακας, επομένως είναι κατάλληλες για παλαιότερα κτίρια που έχουν καλά οστά αλλά απαιτούν κάποιες επισκευές.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλότερο κόστος, αυξημένες αξίες ακινήτων και ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση που είναι τα κύρια πλεονεκτήματα. Από την άλλη πλευρά.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή – Πλήρης ή μερική ανακαίνιση;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε μια πλήρη ανακαίνιση σπιτιού, αλλά υπάρχουν επίσης πλεονεκτήματα από την απλή μερική ανακαίνιση. Το πρώτο είναι ότι μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και φθηνότερα από μια ολική ανακαίνιση και το δεύτερο είναι ότι μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί να διαταράξετε τον τρόπο ζωής σας. Δεν χρειάζεται να μετακομίζετε για μήνες ή δεν χρειάζεται να ζείτε σε κάτι που μοιάζει σαν ένα ημιτελές σπίτι.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε ποιον τύπο ανακαίνισης χρειάζεστε για την κατοικία σας. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε πράγματα όπως: “Ποιο είναι το εύρος του έργου;” και «Πόσα χρήματα έχω για αυτό το έργο;».

Ενώ μια πλήρης ανακαίνιση θα σας δώσει την ευκαιρία να μεταμορφώσετε το σπίτι σας εξ’ολοκλήρου, μια μερική ανακαίνιση μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή εάν ενδιαφέρεστε να εστιάσετε σε ορισμένες πτυχές του σπιτιού σας. Σας επιτρέπει να ανακαινίζετε ένα δωμάτιο τη φορά, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν τα χρήματα είναι περιορισμένα ή εάν θέλετε απλώς να ξεκινήσετε με έναν χώρο του σπιτιού σας που χρειάζεται περισσότερη προσοχή.


Μην λυγίζειςΜην λυγίζεις

Το ξέρω ότι είναι δύσκολοι οι καιροί και το γεγονός ότι τώρα αποφασίσαμε να ανανεώσουμε την ιστοσελίδα μας, δεν βοηθάει. Πάραυτα, μην λυγίζεις. Δεν αργούμε. Σύντομα θα είμαστε και πάλι μαζί να ανακαλύψουμε τις αλλαγές και την πρόοδο που θα βελτιώσει την ζωή μας. Ξέρεις που θα μας βρεις. Έλα μαζί μας σε λίγες μέρες.