Σε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας


Σε ποιες επιχειρήσεις ταιριάζουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τα συνδέουμε κυρίως με τα σπίτια καθώς είναι το πρώτο μέτρο ασφαλείας στο οποίο καταφεύγουν όσοι μένουν σε περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα ή απλά όσοι θέλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία από κλέφτες και διαρρήκτες. Στα καταστήματα συνήθως παρατηρούμε τα ρολά ασφαλείας, τα οποία είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τη προστασία μίας επιχείρησης. Δεν είναι όμως σπάνιο φαινόμενο να δούμε και πτυσσόμενα κάγκελα σε κάποιες επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι συνδέουμε την ασφάλεια των επαγγελματικών χώρων με τα ρολά.

Το ποιοτικό πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας παρέχει περίπου την ίδια προστασία με τα ρολά ασφαλείας και παίζει τον ίδιο ρόλο στη θωράκιση του χώρου αφού είναι και αυτό ένα ισχυρό φυσικό εμπόδιο που εμποδίζει την είσοδο του κλέφτη. Σε ποιες επιχειρήσεις λοιπόν ταιριάζει καλύτερα το πτυσσόμενο κάγκελο;

Τι είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι ειδικά κάγκελα τα οποία μπορούν να κλείνουν και να ανοίγουν με κίνηση προς το πλάι. Στην ουσία, είναι σαν τις συρόμενες πτυσσόμενες πόρτες τύπου «φυσαρμόνικα» που θα βρούμε σε πολλά σπίτια. Αυτό που τα κάνει τόσο πρακτικά, είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με τα σταθερά κάγκελα, μπορούν να «εξαφανίζονται» όταν δεν τα χρειάζεται ο χρήστης τους. Εννοείται ότι τα σταθερά κάγκελα είναι απαγορευτική επιλογή για μία επιχείρηση καθώς μιλάμε για μία μόνιμη κατασκευή η οποία θα περιορίζει και την ορατότητα της βιτρίνας. Η λύση λοιπόν για τις επιχειρήσεις είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα, αλλά σε ποιες επιχειρήσεις θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετηθούν κάγκελα και όχι ρολά;

Μέγιστη προστασία επαγγελματικών χώρων

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται για τοποθέτηση τόσο σε μονοκατοικίες όσο και σε διαμερίσματα. Αυτό σημαίνει από τη μια ότι είναι πρακτικά και καλαίσθητα και από την άλλη ότι είναι μία πολύ καλή λύση για επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται σε κάποια οικοδομή ή άλλο κτίριο. Με άλλα λόγια, θα λέγαμε ότι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι η ιδανική λύση για επιχειρήσεις που έχουν στον χώρο τους ακριβό εξοπλισμό ή πολύτιμες πρώτες ύλες και βρίσκονται σε κάποιο κτίριο γραφείων ή κάποια οικοδομή. Θα λέγαμε ότι είναι ιδανική λύση για ιατρεία, οδοντιατρεία, μικροβιολογικά εργαστήρια, δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, εργαστήρια χρυσοχοΐας κλπ.

Πως προστατεύουν τα πτυσσόμενα κάγκελα τους επαγγελματικούς χώρους;

Δυστυχώς οι κλέφτες πολύ συχνά προτιμούν να κάνουν διαρρήξεις σε επαγγελματικούς χώρους καθώς αυτοί έχουν μέσα μετρητά κι εξοπλισμό και το μόνο μέτρο ασφαλείας που έχουν – ειδικά αν είναι σε υψηλό όροφο – είναι η πόρτα ασφαλείας και κάποιος συναγερμός. Με τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας μπορείτε να ασφαλίσετε πολύ αποτελεσματικά τις πιο ευαίσθητες διόδους του χώρου σας, δηλαδή τις πόρτες και τα παράθυρα. Όσο ψηλά και αν είναι ο χώρος σας, ένας αποφασισμένος κλέφτης θα καταφέρει να φτάσει στο μπαλκόνι σας και από εκεί και μετά αν δεν υπάρχουν κάγκελα, το μόνο που του μένε να κάνει είναι να παραβιάσει τη μπαλκονόπορτα ή απλά να σπάσει τη τζαμαρία.

Πέρα από την ασφάλεια, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι καλή λύση για τους επαγγελματικούς χώρους γιατί όπως είπαμε και πριν μπορούν απλά να «εξαφανιστούν» αν δεν τα χρειάζεστε. Αυτό σημαίνει ότι όταν λειτουργεί η επιχείρηση σας, οι πελάτες σας δεν θα καταλάβουν αν έχετε κάγκελα ή όχι, οπότε δεν θα επηρεαστεί καθόλου η αισθητική και η όλη ατμόσφαιρα του χώρου. Για παράδειγμα, δεν είναι και ότι καλύτερο για την ψυχολογία ενός ασθενή στο οδοντιατρείο να βλέπει κάγκελα στα παράθυρα. Με τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει.

Μιλήστε με τους ειδικούς

Αν ενδιαφέρεστε για την θωράκιση της επιχείρησης σας με κάγκελα ασφαλείας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε μία ειδική επιχείρηση για να κανονιστεί μία επίσκεψη στον χώρο σας. Σε αυτή την επίσκεψη ο ειδικός θα μελετήσει τον χώρο και θα σας προτείνει την καλύτερη λύση με βάση τις ανάγκες ασφαλείας σας και τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε.